Det är stor konst att navigera rätt

Hejsan. Skulle vilja dela med mig av naturens sköna konst. Man inser snabbt att det gäller att ha rätt verktyg, kartor och besättning för att nå destinationen man önskar. Och ibland kanske man kan undra varför man valt att nå en viss destination. Även när man är fullt utrustad så finns det många hinder och faror man måste bemästra. Precis som att navigera i okända vatten. Kända och okända strömmar möter vår farkost och man måste kunna navigera för att komma i hamn på önskat sätt.

Detsamma gäller vår vardag som individ, del i ett nätverk eller organisation eller en del i vårt samhälle. Vart är vi på väg? Hur lång är resan och vad hinner hända från att vi lagt ut kursen till att vi beräknas komma fram? Vilken roll har jag och hur ser jag på min roll och mitt ansvar. Det är en stor skillnad på att kanske montera en del på t ex en lastbil och att säkerställa transporter av nödvändigt livsmedel med mindre miljöpåverkan. Kanske inte i vad man faktiskt gör men vilken inställning man har till det man gör och vad som ger lust och mening i livet. Skruva fast något eller skapa förutsättningar för livet. Någons liv…

Nåväl, när jag såg detta naturens konstverk for tankarna iväg. Kanske som en följd av de roliga uppdrag jag håller på med just nu. Håller jag på med ett varumärkesprojekt eller kan jag vara med och förändra vår framtid? Har jag rollen som ansvarig för kommunikationen eller bidrar jag till att skapa liv?

Titta nu gärna på detta film så förstår ni vad jag menar. Skulle jag kunna vara besättningsman på ett fartyg eller kommer jag med livsviktiga förnödenheter till en ny kontinent?

Följ strömmen, eller gå din egen väg…men kom ihåg att det alltid är bra om du vet vart du är på väg och att du har rätt verktyg och besättning.

 

Konstverket kommer från NASAs Scientific Visualization Studio.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.