Nya ”Just Do It” – Holstee Manifesto

Holstee Manifesto – en organisation som blandar etos med hållbarhet och som med detta manifest uttryckt i några få meningar skapar ett sätt att se på livet och sammanhangen. Klicka här för att komma till deras site, där du kan läsa mer, eller köpa deras fina produkter.

Holstee startades av bröderna Mike och Dave tillsammans med kompisen Fabian. Det är en rörelse som handlar om passon, kreativitet och gemenskap med fokus på att skapa aktivitet och leva livet utifrån en ny livsstil och nya värderingar. Fast egentligen började man med att göra t-shirts…

”We wrote a manifesto but we never wrote a business plan”
Bara ett sådant uttalande vittnar om vad man ville åstadkomma. Eller för att få det helt rätt, läs här.

Titta gärna på den här sköna filmen så förstår ni mer vad jag menar:

Angående spridning så har dom också lagt upp ett litet Twitter-bibliotek på hemsidan med fördefinierade citat, tweet a quote. Bara att klicka på texten så är halva jobbet gjort. Ett enkelt sätt att få sitt budskap spritt.

Varför skriver jag nu om det här, kanske ni undrar?

Det är början på sannolikt flera inlägg som inspiration för att visa på sköna företeelser som påverkar hur vi lever vårt liv. Hur influenser, inte minst med hjälp av digitala kanaler, sprider sig och påverkar framtiden för alla och inte minst för de som i dag är unga och snart tillhör den mogna delen av jordens befolkning. Lite av ”som man bäddar får man ligga”. Tyvärr är det nog hyggligt obäddat från tidigare generationer, inklusive undertecknads.

Ibland kan uttrycken te sig som väldigt individuella, men det individuella kopplas till gemenskap eller communities som skapar global kraft på ett annat sätt än vad vi kunde för bara några år sedan. Återigen, tack vare ny digital teknik. Läs gärna artikeln i DN om Måns Adler och Bambuser som ett demokrativerktyg om hur en vision och ny teknik kan innebära förändring.

Titta också gärna på inlägget om när de besökte webbdagarna i Stockholm, förra veckan.

Tack, lycka till och jag hoppas vi alla försöker ta ansvar för att skapa en hållbar framtid.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.