Glad safarisommar!

Nu är det sommar. Även om man ibland har svårt att tro det när man tittar ut.
Ett säkert tecken är dock att det är Almedalsveckan. Och där har den inledande kylan förbytts till lite mer värme.

Själv är jag inte där rent fysiskt, men väl digitalt. Tar del av seminarier på nätet och känner att jag saknar allt som finns med i det fysiska mötet, men till viss del kan betrakta de diskussioner som förs i seminarieform. Dessutom deltar jag ju på twitter i viss mån. Egentligen en fantastisk utveckling. En utveckling som rör om rejält i grytorna när det gäller media, medborgardialog, mod och rädsla. Alla gamla affärsmodeller kan därmed fara och flyga… eller?
Både ja och nej. Men det är verkligen förändringens vindar som blåser. Och förändring känns. Ibland får euforin över en bättre framtidsvy stå före det konservativt bevarande, ibland det rädda och inskränkta.

Jag inser att väldigt mycket är politik, retorik och i vissa fall agendor som inte alls sammanfaller med varandra. Men där, i regionerna och i våra hem formas nu framtiden. Gammalt och orört möter nytt och upprört. Precis som det brukar med andra ord. Vi är inte heller homogena målgrupper, som adresseras med samma argument eller pekas ut som möjligheter eller belastningar. Vi är t ex många medelålders vita män som inte alls beter oss som man tror, är inskränkta, framtidsfrånvända eller diskriminerande. Det gäller nog alla utpekade grupper… vi är människor med värderingar, rättigheter, skyldigheter och inte minst – möjligheter. Men jag tror faktiskt att vi alla behöver skicka in våra värderingar på service och utvärdering för ökad navigeringsförmåga. Helst oftare än vi skickar in bilen…
Jag har gjort en liten film (egentligen ett initialt arbetsprov för kommande uppdrag), som kanske kan inspirera lite… här. Titta på den – eftersom filmen är något som berör oss.

Men vänta lite nu! Du sysslar väl med kommunikation egentligen, säger ni…? Japp – men ingenting kommer att bli uträttat om man inte har med sig hjärtat, hjärnan och en önskan om att det ”goda” skall ta oss vidare. Det gäller i kommunikationsuppdrag, förändringsuppdrag, politiken (säkert) och i livet. Så – japp!

Nåväl, lite perspektiv, framtidstro, och för en gångs skull tid att tänka lite ”von oben”. Det blandat med avkoppling, samvaro, lust och glädje önskar jag er alla.
Safari är ett ord som på Swahili betyder ”att befinna sig på resande fot”.

Låt era sinnen få en riktig ”safarisommar”.

Vi hörs hela tiden. När vi syns blir det bra!
/Robert

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.