Molnen hopar sig…

20111109-170314.jpg

Visst är det märkligt. Allt verkar vilja hända på en och samma gång. Världsekonomin är ur led. Oskyldiga människor drabbas av att de politiker man valt kör i diket med land efter land. De gamla organisationerna ersätts med nya. Gammal teknik, eller ingen teknik alls ersätts med ny teknik där tillgången till densamma gör alla till specialister. Såväl i det professionella som i det privata. Som om det skulle vara förvånande att syftet i alla fall är att effektivisera och förbättra.

Gamla dogmer och tankesätt byts i rask takt ut mot nya…omedvetet påhejat av de yngre generationerna. Minsta klavertramp blir raskt hot stuff i alla medier samtidigt. Och efter nån vecka är det utbytt mot något annat intressant att skriva om, förfasas över, eller i alla fall en möjlighet att driva digital trafik. Då får man ju i alla fall hög ranking på påverkan. Dåligt undersökta sanningar blir genom degenerering i medier likt viskleken, snabbt nya, som far iväg. Vi är som nyhetssvältande hyenor som gärna kastar oss över nästa köttbit (eller sparris) som slängs till oss.

Bruset ökar, informationen ökar, t o m dialogen ökar, liksom avstånden och närheten. Hastigheten ökar. Allt ökar! Skall det aldrig ta slut?

Nej…

Men genom lite fokus, uthållighet, tydlighet, ödmjukhet inför andras kunskaper och inte minst en portion av balanserad tid kan det kanske ändå bli uthärdligt att vara och verka. Och sen blir det väl ändå så att man konstaterar att:

– Hela skiten hänger ihop..
– Det var bättre förr…
– Der blir bättre sen…
– Det var i alla fall inte mitt fel…
– Min moral är mer moralisk än din…
– Jag har en Iphone – alltså finns jag

Molnen kommer att skingra sig. Solen lysa även på en liten stuga, det goda i en fri människa vinner och om man är riktigt riktigt snäll får man en fin julklapp av jultomten som finns och en kram av dom man håller kära.

Allt gott, slutet gott…eller hur?

Men då måste det finnas ett jordklot att bo på!!!

Så glöm inte att vara snälla även mot vår planet. Våra barns och kommande generationers planet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.